NiPen miesten kausi loppusuoralla
Julkaistu: 14.08.2019 00.00

Maakuntasarja lähenee loppuaan ja miehet pelaavat kesän viimeisiä pelejään taistellen edelleen sarjan neljännestä sijasta. Lauantaina NiPellä oli vuorossa vierasottelu Haapajärven Pesä-Kiiloja vastaan. Nivalan miehet ovat kamppailleet loppukauden ottelut suurimmaksi osaksi loukkaantumisten ja poissaolojen kanssa, eikä Haapajärven ottelu tehnyt poikkeusta totuttuun. Yhdeksällä miehellä pelattu ottelu ei lopulta pisteitä antanut ja voitto jäi kotijoukkueelle lukemin 2-0 (7-1, 11-9).

Sunnuntaina miehet matkasivat Sieviin. Joukkueella oli mielessä karvas tappio alkukesältä Sisua vastaan, eikä mistään muusta kuin voitosta lähdetty taistelemaan. Jälleen joukkueessa oli jonkun verran poissaoloja, mutta se ei näkynyt NiPen ensimmäisen jakson suorituksessa. Heti ensimmäisessä vuoroparissa nousi esiin Nivalan kärkipelaajat Mika Hietala, Antti Eskola ja Tuukka Sunin.Koko joukkue onnistui lyöntipelissä loistavasti ja neljännessä vuoroparissa NiPe katkaisi jakson juoksueron turvin. Antin kolme ja Mikan kaksi kunnaria siivittivät lopulta Nivalan 4-25 jaksovoittoon.

Toiselle jaksolle tuli odotuksien mukaan sisuuntunut Sievi. Kotijoukkueen lyönti alkoi kulkea ja ulkokenttäkin oli tasapainoisempi. Kun vielä NiPen miehien sisäpeli ei löytänyt samanlaista lennokkuutta mitä ensimmäisellä jaksolla, niin jaksovoiton taistelusta tuli jännittävä. Sievi löi jatkuvaa painetta varsinkin kakkospuolelle, mutta hyvän ulkopelin pelanneet kakkosvahti Matti Koskela ja sieppari Mikko Tirkkonen torjuivat läpilyöntiyritykset. Lopulta hyvillä välilyönneillä Sievi varmisti voiton jaksosta itselleen juoksuin 7-6. Kotijoukkue aloitti supervuoroparin sisävuorolla ja onnistui kotiutuksessa kaksi kertaa. NiPen miehet pystyivät nollaamaan toisen jakson tappion ja supervuoroparin voiton ratkaisuiksi nousivat Tuukka Sunin kunnari ja heti perään Heikki Kumpulan kotiutus Tuukasta. Ottelusta lopulta Nivalaan tuomisina voitto lukemin 1-2 (4-25, 7-6, 2-3)

Kun vielä yksi peli on jäljellä alkusarjaa, on NiPe tällä hetkellä viidentenä vain pisteen päässä Perhon Kiristä. Ensi viikonlopun peli Toholampia vastaan on siis vielä merkittävä sarjasijoituksen kannalta.