Miesten maakuntasarjan alkusarja päätökseen
Julkaistu: 21.08.2019 00.00

Lauantaina 17.8 NiPen miehet kävivät pelaamassa alkusarjan viimeisen pelinsä Toholammin Urheilijoiden vieraana. Ottelusta ei panosta puuttunut, kun suoralla kolmen pisteen voitolla oli joukkueella vielä hyvät mahdollisuudet nousta sarjan neljänneksi pisteen edellä olevan Perhon Kirin ohi. Kiri ja Haapajärvi pelasivat myös lauantaina alkusarjan viimeisen ottelunsa, joten jännitettävää riitti sekä Perhossa, että Toholammilla.

NiPen ja Toholammin ottelu alkoi nihkeästi, kun kumpikaan joukkue ei saanut ensimmäisessä vuoroparissa aikaan juoksuja. Nivalan miehet ottivat kuitenkin toisessa vuoroparissa jakson kuskin paikan ja nöyrällä tilanteiden rakentelulla saivat tulostaululle tilanteeksi 3-7 ennen viimeistä vuoroparia. Kotijoukkue onnistui kotiuttamaan kerran omalla sisävuorollaan ja NiPen tutuksi tullut tiivis ulkokenttä siivitti vierailijat jaksovoittoon lukemin 4-7.

Toisella jaksolla NiPe ei antanut Toholammille juurikaan mahdollisuuksia. Kolmessa vuoroparissa Nivalan johto olikin revennyt lukemiin 1-6. Kotijoukkue pääsi vielä viimeisellä tasoittavalla sisävuorollaan iskemään ja rakentamaan ajolähtöjä, mutta NiPen ulkokentän maltti piti, eikä Toholammin hyökkäys lopulta tuonut kuin kaksi juoksua ja koko ottelun voittolukemat kirjattiin lopulta Nivalan miehille lukemin 0-2 (4-7, 3-6). NiPestä palkittiin jälleen ulkopelissä loistanut kakkospolttaja Markus Kemell ja jokerina hyvin pelannut Pekka Vähäaho. Myös sisäpelissä hyvin onnistunut Jami Heinola pelasi hienon ottelun.

Kun myöhemmin iltapäivällä selvisi, että Haapajärvi oli voittanut Perhon puhtaasti 2-0, niin NiPen pelaajat pääsivät juhlimaan alkusarjan neljättä sijaa ja pääsyä ylempään loppusarjaan. Joukkueen tavoitteet tulivat alkusarjan osalta täytettyä, varsinkin kun alkukaudesta oli omat haasteet löytää pelaajat joukkueeseen ja saada ulko- ja sisäpeli sitä mukaa uomiinsa. ”Hienoahan kaikkien vaikeuksien jälkeen on päästä haastamaan sarjataulukossa ylempänä olleita ja taistelemaan jopa suomensarjan paikasta.”, joukkueen kapteeni Pekka Virkkula virnistellen kertoo. Ylempi loppusarja jatkuu välierällä Oulaisten Huimaa vastaan, josta voittaja menee maakuntasarjan finaaliin Kannus-Haapajärvi -parin voittajaa vastaan ja välierien häviäjät pelaavat vielä sarjan kolmannesta sijasta.