Nivala- Pesiksen E-tyttöjen kausi paketissa
Julkaistu: 28.08.2018 00.00

Nivala- Pesiksen E-tyttöjen kausi paketissa

E-tytöissä pelaa 2006 ja 2007 syntyneet tytöt ja joukkuetta täydensi muutama 2005 ja 2008 syntynyt tyttö. Syksyllä näytti, että emme saa joukkuetta kasaan. Onneksi pitkin talvea ja vielä keväälläkin saimme uusia rohkeita tyttöjä rinkiin mukaan. Joukkueessa oli kesän kynnyksellä mukana 15 innokasta tyttöä aloittamassa kesän pesiskautta.

Toukokuussa osallistuimme Ylivieskassa KingMeal- turnaukseen ja teimme tuttavuutta pesäpallon saloihin. Kesäkuussa jatkoimme Pesäpalloliiton Pohjoisen alueen alueleirille Ylivieskassa. Siellä saimme pelata Pohjois-Suomen ja myös Keski-Pohjanmaan joukkueita vastaan. Monelle tytölle leirikokemus oli uusi. Olihan se hieno kokemus olla mukavassa tyttöporukassa neljä päivää ja yöpyä luokan lattialla, pelata paljon pelejä ja saada uusia tuttavuuksia lajin parista. Mukava oli pelata, kun katsomossa oli omia kannustajia. Pelejä voitettiin ja hävittiin, monta peliä päättyi tasapeliinkin.

Toukokuun puolessa välissä alkoi aluesarja, jossa oli mukana joukkueet Nivalan lisäksi Haapajärveltä, Kajaanista, Kannuksesta, Kinnulasta, Oulaisista ja Vetelistä. Kesään lähdettiin hieman altavastaajan roolissa, mutta pelit olivat tiukkoja, eikä rökäletappioita tullut. Pesäpallo on vaikea laji, mutta tytöt harjoittelivat innokkaasti, joten kehitystä tapahtui hurjilla harppauksilla joka osa-alueella. Tietysti peleissäkin oppii ja numerolappu hihassa tuo oman haasteensa.

Kauden kruunasi viime viikonloppuna tyttöjen yhteinen PowerPark- reissu lauantaina ja sunnuntaina lopputurnaus uudella, hienolla pesiskentällämme. Mukana alemman jatkosarjan peleissä olivat myös Kajaani ja Kannus. Kannusta vastaan tytöt pelasivat hurmiossa kesän parasta peliään ja voittivat puhtaasti 2-0. Kajaania vastaan ei samaa hurmosta saatu päälle, mutta hyvin tytöt laittoivat kainuulaisille kapuloita rattaisiin. Kajaani voitti molemmat pelit 2-0. NiPen tyttöjen loppusijoitus oli kuudes.


Joukkuekuva: Kristiina Tienvieri

Pelikuvat: Saara Tirkkonen

Teksti: Sanna Eronkoski

Seuran uusimmat